lauantai 19. heinäkuuta 2014

Huomenna on lähtöpäivä! Pennun haku alkakoon!

Aika on yht'äkkiä hurahtanut siihen pisteeseen, että huomenna aikaisin aamusta hypätään lentokoneen kyytiin ja suunnataan nokkamme kohti Göteborgia. Meillä on sattumoisin mieheni kanssa huomenna myös kihlajaispäivä, jota päästään nyt ensimmäistä ja viimeistä kertaa viettämään, sillä ensi lokakuussa soitellaankin jo hääkelloja. Häiden jälkeen juhlitaan sitten hääpäiviä ja kihlajaispäivä taitaa jäädä kakkossijalle sen kanssa, vaikka kihlajaispäivää muistellaankin varmasti myös pitkään. 

Menemme maanantaina käymään kasvattajan luona Åsassa tapaamassa uutta perheenjäsentämme sekä sen äitiä ja sisaruksia. Osa pennuista on jo ennen saapumistamme lähtenyt uusiin koteihinsa, mutta jos osan ehtisimme vielä näkemään. Kasvattajalla on kotonaan myös pentumme emon aiemmasta pentueesta oleva aikuinen narttu. Kiva nähdä sekin, etenkin kun kasvattajan mukaan oma pentumme on ainakin ulkonäöllisesti todella samanlainen kuin sisarpuolensa.Tuolloin maanantaina pikkutyttömme jää vielä kasvattajalle ja tapaamme sen uudestaan keskiviikkoaamuna kun kasvattaja tuo sen meille Göteborgiin. Ehdimme hieman tutustua pentuun ja leikkiä sen kanssa ennen kuin kotimatka Suomeen lähtee viiden maissa iltapäivästä. Toivottavasti pentu olisi uneliaalla tuulella lennon aikana niin ettei se jaksaisi turhaa jännittää lentoa, vaikka onhan se varmasti aika pelottava kokemus pikkuiselle. 

Tuntuu hurjalle, että tänään kun siivoilen kodin kuntoon, niin seuraavan kerran kun tänne tullaan niin meillä on pentu mukana. Veimme Mallan eilen vanhemmilleni hoitoon ja sekin tavataan seuraavan kerran siinä vaiheessa kun pentu on meillä! Jännittää, miten ensikohtaaminen sujuu, vaikka Malla kyllä pitääkin kaikista koirista ja on yleensä aika hyvä pentujen kanssa. Ajattelin, että otetaan videokuvaa ensikohtaamisesta niin sitä voi sitten vielä vuosien päästä muistella. 

Ehdittiin saada kasvattajalta vielä uusimpia kuvia ennen hakureissua. Verrattuna aiempaan kuvaan on pikkutyttömme nyt muuttunut rääpäleestä oikein tomeran näköiseksi koiran aluksi! Pennut ovat käyneet perjantaina lääkärissä saamassa mikrosirut ja passit sekä ne on yleisesti tarkastettu terveiksi. Ne on madotettu ja kaikin puolin valmiita lähtemään kotiinsa. Meidän tytöllemme on varattu vielä maanantaille lääkäriaika, jotta se voidaan käsitellä ekinokokkoosin varalta, kuten Evira vaatii. Eviran sivuilta löytyi selkeät ohjeet pennun tuontiin ulkomailta. Ruotsi kuuluu onneksi niihin poikkeusmaihin joista saa tuoda alle 3kk vanhan pennun ilman raivotautirokotusta. Riittää, että kasvattaja allekirjoittaa todistuksen jossa vakuuttaa, ettei pentu ole ollut tekemisissä villieläinten kanssa.  Näin saamme pennun luovutusikäisenä kotiin ja pennun koulutus voi alkaa heti. Pennun hakemista varten pakkaan mukaan tuontikassin. Yritin epätoivolla googlailla vaikka mistä täysin Finnairin suositusten mukaista laukkua, mutta sellaista ei ole. Päädyin ostamaan laukun, jonka mitat ovat 46 x 26 x 27. Sallitut olisivat olleet 55 x 40 x 20, joten tuo korkeus on 7cm enemmäin kuin saisi. Toivottavasti kukaan ei sano asiasta mitään ja jos sanoo, niin sitten näytetään kuinka laukku painuu kasaan painaessa, eli mahtuu kyllä jalkatilaan. Sormet ja varpaat ristissä ettei tule ongelmia! Jos tulee, niin ei kai siinä auta muu kuin minun jäädä selvittämään koiran buukkausta ruumaan + miehen lentää edeltä kotiin, ettei tule vielä enemmän lisäkustannuksia. Muut mukaan pakattavat tavarat ovat pentutalutin, pentupanta (luultavasti pennulla on oma panta, mutta otan kaikenvaralta), pissa-alustoja laukkunpohjalle, pieni ruokakuppi ja juomakuppi, lelu. Näillä eväillä pennun saa varmasti kotiin asti. Onneksi lento ei kestä kuin 1,5h. Tärkeää on, että pennun oma passi, mikrosiru ja ekinokkokkoosi käsittely on kunnossa. Koneeseen olemme paluulennolle maksaneet koirapaikan jo valmiiksi, eli sen puoleen ei pitäisi olla ongelmaa, kuitin tulostan mukaan varmuuden vuoksi.

Nyt palaan takaisin järjestämään kotia pennun tuloa varten. Kengät piiloon eteisestä jo valmiiksi ja muutenkin lojuvat tavarat omille paikoilleen. Imuriakin voisi vähän lattialle näyttää. Kipaistaan vielä K-Raudasta hakemassa kompostiaitaa tilan rajaamista varten ja Mustissa ja Mirrissä hakemassa säkki ruokaa valmiiksi sekä talutin ja panta. Mallan vanha talutin on taidettu antaa eteenpäin jollekulle tarvitsevalle kestolainaan, pentupantakin on kadonnut ja jokatapauksessa aika kulahtanut jo varmasti. Edelliset kompostiaidat menivät mieheni äidille oikeasti kompostikäyttöön, mutta eipä ne onneksi kovin kalliita ole ja ajavat saman asian kuin kalliit koirakaupoissa myytävät koira-aita tms nimellä olevat aidat. 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti