lauantai 2. elokuuta 2014

Bean ekat viikot

Oli tarkoitus kirjoittaa Bean ekasta viikosta jo ajat sitten... jotain kuitenkin tapahtui ja aika hurahti niin, että nyt mennään toista viikkoa. Eihän aikaa sinänsä ole vielä juurikaan kulunut, mutta toisaalta tuntuu, että Bea on ollut meillä jo pitkään.

Vilkkaasta pennusta on helpompi napata videokuvaa kuin hyviä still-kuvia, joten tähän juttuun linkittelen lähinnä tunnelmia videoiden muodossa. Itse kovassa briardikoirakuumeessa googlettelin kaikki mahdolliset briardivideot, joten ehkä näistäkin on jotain iloa joskus jollekin. 

Bea on tullut keskelle kuuminta kesää ja ekan viikon aikana piti pitää huolta siitä, ettei koirat ja omistajat paistu elävältä. Kotona kerrostalokämpän ylimmässä kerroksessa lämpötila alkoi olemaan tuskainen. Suunnattiin muutaman päivänä rannalle ottamaan päikkäreitä ja uimaan. Joka vuosi etsiskelen uusia hyviä, rauhallisia ja levävapaita koiranuittopaikkoja. Pitänee joku kerta kirjoittaa tänne lista kaikista paikoista, niin ehkä ne seuraavana vuonna itse muistaisikin. 


Pennun kanssa arki on aikaisin aamulla heräämistä, ulos tarpeille kuskaamista. Tulee ylimääräistä porrastreeniä kun kiikutan pentua ylös alas aina kun jaksan. Nyt toisella viikolla pakenin koirien kanssa Kuopioon vanhempieni kakkoskotiin nauttimaan kesästä. Täällä saadaan olla pihalla kaiket päivät, pulahtaa järveen kun huvittaa ja pitkittää lomaa vielä hetken, vaikka nämä arkipäivät omasta pussista meneekin. Rahaa ehtii tehdä myöhemminkin.


Bea on ehtinyt jo aloittaa sosiaalistumisen. Ollaan otettu sitä mukaan joka paikkaan ja siitä on kehkeytynyt varsin hyvä autossa matkustaja. Tuttuja koiria ollaan tavattu jo ja Markuksen veljen ja hänen avovaimonsa kiinanharjakoira-Lennistä Bea sai hyvän leikkikaverin. Mallan ja Bean yhteiselo sujuu melko hyvin. Mallaa toisinaan ahdistaa kun pikkuriiviö on kokoajan kimpussa, mutta se on niin kiltti, että lähinnä vaihtaa paikkaa kun kuormitus menee yli. Noin viikon jälkeen Malla leikki Bean kanssa ensikertaa.Sen jälkeen samanlaista könypaininia ei olekkaan ollut, mutta täällä Kuopiossa ne ovat leikkineet pihalla jahtausleikkiä, jossa Malla juoksee lelu suussa ja Bea pinkoo perässä. Hyvät kaverit niistä vielä tulee ja luulisin Mallankin rohkaistuvan Beaa komentamaan kun se ei enää ihan pikkuvauva ole. Bea hakeutuu paljon Mallan seuraan ja kaipaa sitä, jos Mallaa ei näkyvissä ole. Yksin jättäminen silloin kun ne ovat kahdestaan on helppoa, mutta pitäisi jossain vaiheessa alkaa harjoittelemaan sitäkin, että Bea jää ihan yksin. Malla saattaa myöhemmin toisinaan tulla vanhempieni kanssa tänne Kuopioon, jolloin Bean pitäisi pystyä jäämään kotiin työpäivien ajaksi ihan itsekseenkin. Katsotaan mitä siitä tulee.

Heinäkuussa ei Mallan kanssa paljoa ageiltu kun oli omia kiireitä ja lomailua. Viime viikolla oltiin pitkästä aikaa vähän treenailemassa. Kuumaa oli, sitten iski sade ja sitten taas kuumaa. Malla oli melko lötkönä, mutta tulipahan tehtyä jotain ihan kahdestaan niin saatiin vähän laatuaikaa ilman pentua. Ensi tiistaina mennään taas ja yritetään siitä päästä treenailurytmiin takaisin. Kentän avaimetkin pitäisi minun käydä jossain vaiheessa hakemassa, niin pääsisi omatoimitreenailemana ongelmakohtia. Elokuun lopulla Agry järjestää kolmena viikkona seuran sisäiset epikset, joista ainakin osaan ajattelin mennä Mallan kanssa mölleilemään. Suomen briard ry järjestää syyskuunlopulla agilitypäivän johon osallistutaan Mallan kanssa jos mahdutaan ei-briard parivaljakkona mukaan ja Bean kanssa, jos jotakin pentujen alkeishömppää on. Selvittelen parhaillani myös sitä, josko päästäisiin Bean kanssa HePeKoon mukaan. Pelastuskoiratoiminta on pitkään ollut haaveeni ja Bean kanssa se voisi mahdollisesti toteutua JOS saataisiin treenipaikka. Yrittänyttä ei laiteta, liityn jäseneksi, talkoilen ja toivon parasta!

Bea ja Malla lähimetsässä

Malla kanervissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti